Vaksinen må settes påny

Spørsmål

Hei! Jeg fikk et fint svar på spørsmålet mitt om Ticovac junior vaksine tidligere i dag. Problemstillingen var: 2 år gammel gutt vaksinert med Ticovac junior i dag. Ved vaksinasjon rant en del av væsken ut igjen, og jeg lurte på om vaksinen vil ha effekt eller om man bør vaksinere igjen (eller om det vil være skadelig å vaksinere igjen). Jeg tror imidlertid at jeg var litt upresis i spørsmålet når det gjaldt mengden som rant ut. Det var ganske mye som rant ut. Det som skjedde var at hun som satt vaksinen først bommet og traff en åre. Da hun måtte stikke igjen, vred sønnen min veldig på seg, og ganske mye havet utenfor. Jeg leste i felleskatalogen at Ticovac junior er på 0,25 ml. Som et eksperiment tok jeg en 1 ml sprøyte og trakk opp 0,25 ml, som jeg sprøytet ut på en tallerken. Dette for å få en ide om hvor stor andel av totalmengden som egentlig havnet utenfor i dag. Det er selvfølgelig vanskelig å vurdere på øyemål, men jeg vil anslå at mellom halvparten og 2/3 av vaksinen havnet utenfor. Trenger jeg fremdeles ikke å bekymre meg for effekt?

Kvinne 33
Svar

Hei igjen og takk for hyggelig henvendelse og mer detaljert beskrivelse.

Jeg har idag kontakt Vaksinasjonsavdelingen ved Folkehelsesinstituttet, og beskrevet eksakt du forteller om her, inkl volumvurderingene dine.

Ut fra det du forteller, er de helt klare på at denne vaksinen må settes påny, for å oppnå tilstrekkelig ønsket effekt.


De var forøvrig enig med meg i det jeg skrev til deg igår, at en dråpe eller to som pipler ut av huden, ikke har noen betydning.

Håper det var klart og greit svar, ha det bra.