Stivkrampesprøyten ble trolig satt subkutant, ikke intramuskulært. Mister den da effekt?

Spørsmål

Hei! Jeg fikk nettopp stivkrampevaksine (Boostrix) for å friske opp immuniteten min. Men jeg liker å lese meg opp om ting, og fant ut at vedkommende som satte sprøyten, har satt den feil. Den skal settes intramuskulært, i deltoid-muskelen, men jeg fikk den på utsiden/baksiden av overarmen, nær triceps – altså trolig subkutant. Vil dette ha noe å si for effekten av vaksinen?

Mann 34
Svar

Hei.


Vaksinen har like god effekt om den settes litt dypt subkutant (i huden) og ikke i muskelen, så her har du fullgod effekt uansett. 

Medikamenter og annet som settes subkutant, absorberes også av kroppen, og forskjellen fra intramuskulært er at det absorberes saktere, noe man noen ganger ønsker. 

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-