Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Reagerte på kortisonsprøyte, vil jeg reagere på influensavaksine også?

Spørsmål

For mange år siden fikk jeg akutt smerte i ei skulder, ved besøk hos lege fikk jeg satt inn ei sprøyte i smerteområdet. Kort tid etter ble jeg dårlig, fikk smerter over brystet. Fikk beskjed at dette kunne skyldes blodtrykksfall. Ubehaget gikk over etter en tid, I ettertid fikk jeg beskjed at jeg kunne være allergisk overfor et stoff som finnes i Epidural. I morgen skal jeg til legen for å ta influensa og lungebetennelse vaksine. Da den episoden jeg hadde var så ubehagelig vil jeg gjerne vite om de stoffene som sprøyten inneholdt også finnes i vaksinen.. Hører fra Dem

Kvinne 73
Svar

Hei.


Jeg går ut fra at du fikk en kortisonsprøyte i skulderen, og det at du reagerte på den, tilsier ikke at du får noen reaksjoner på vaksinene du nå skal ta.

Men jeg vet jo ikke eksakt hvilket preparat(er) man satte i skulderen din, og kan derfor ikke si noe om hva slags innholdsstoffer / tilsetningsstoffer den hadde, så nevn for ordens skyld dette til fastlegen din også, når du nå skal få vaksinen. Hvis ikke det er fastlegen som skal sette vaksinen, kan du ta kontakt med fastlegen før du får vaksinen, for å få navnet på medikamentet du fikk i skulderen.

Men i utgangspunktet er det svært usannsynlig at det skal være noe i kortisonpreparatet du fikk, som også vil finnes i vaksinen. Siden du nevner dette med Epidural, så kan det tenkes at du i skulderen din fikk en blanding av kortison og lokalbedøvelse, og at det er lokalbedøvelses-komponenten du reagerte på, sannsynligvis xylocain.  Og det er det ikke i vaksinene du skal ta.

Håper det var greit svar. Lykke til.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-