image: Lavt antall blodplater og koronavaksinen Pfizer

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lavt antall blodplater og koronavaksinen Pfizer

Spørsmål

Hei. Eg har litt for lave blodplater. Så lurer eg på om eg kan få blodpropp etter vaksinen Pfizer BioNTech. Eg har lest att dei som fekk blodpropp av AstraZenica vaksina hadde lave blodplater.

Kvinne 59
Svar

Covid-19-vaksinene til AstraZeneca og Jansen har hos noen pasienter forårsaket en kombinasjon av blodpropp og lave blodplater. Dette er en sjelden, men veldig alvorlig bivirkning.

De vaksienene som er aktuelle i Norge nå, Pfizer og Moderna, har ikke gitt denne bivirkningen, og de vaksinene kan du trygt ta.

Det som er farligst nå er å velge å ikke ta coronavaksine.

Illustrasjonsbilde øverst: ivandan / Shutterstock / NTB