image: Allergisjokk: Bør jeg ta Covid-19 vaksine?

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Allergisjokk: Bør jeg ta Covid-19 vaksine?

Spørsmål

Hei. Jeg fikk akutt allergisjokk i slutten av august, ble innlagt på sykehus, ble lagt i respirator, fikk hjertestans og nyresvikt. Var innlagt på sykehus i en måned. Jeg tok 2 måneder før jeg kunne gå uten rullator. Jeg lurer på om det er aktuelt for meg å ta covid-19 vaksine.

Kvinne 74
Svar

Hei.


Du er 74 år, og da tilsier din alder i seg selv at du er blant de som bør vaksineres. Hvis du har andre risikofaktorer i tillegg, øker det viktigheten av å bli vaksinert. Det vet jeg imidlertid ikke om du har, for jeg har ikke informasjon om hvordan din helse er nå, men kun om den sykdomsperioden du hadde i august, og jeg vet ikke i hvilken grad du har kommet deg av dette nå, eller om du har noen senfølger. Dette vil imidlertid fastlegen din ha oversikt over å kunne gi deg konkret informasjon om, så diskuter dette videre med legen din.

Så er det spørsmålet om det kan foreligge grunner til at du ikke bør ta vaksinen. Tidligere alvorlige reaksjoner på vaksiner som kan inneholde noe av det Covid-vaksinen inneholder, er en kontraindikasjon, altså en grunn til å ikke ta vaksinen. Jeg vet ikke hva som utløste allergisjokket ditt i august, men det er klart at det er et viktig poeng det du tar opp her. Igjen vil jeg da anbefale deg å diskutere dette med fastlegen din, som sikkert vet hva det var som utløste allergisjokket ditt i august. Dette er ting det er viktig å komme til bunns i før en endelig avgjørelse om vaksine eller ikke taes, men jeg har dessverre på ingen måte nok informasjon her til å kunne trekke noen konklusjoner for deg, så følg mitt råd om en grundig diskusjon med fastlegen din om dette. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-