MR av nakke

Spørsmål

Hei! Har noen Mr bilder tatt av min nakke 18.07.2007 og noen tatt 28.03. 2016.. Er kanskje litt uklare bilder men utfra dette kan du se noen forskjell på disse bildene. Så vil jeg spørre deg, En nakke som ikke har noen skade og som er helt som den skal, ikke vondt eller noe og alt normalt ved nevrologisk undersøkelse, kan den bli slik på ca 2, 5 år uten påført skade. Jeg var 47 år da jeg falt og slo meg.

Kvinne

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, først av alt vil jeg beklage at det har tatt tid å svare deg. Vi har skiftet dataplattform her på Lommelegen, og jeg har ikke fått logget meg inn før nå.


De bildene du har vedlagt er nok ikke gode nok til å drive god diagnostikk på. Men det kan se ut som om det er trangt i nakken i enkelte nivåer. Det er mellom 4. og 5. virvel og mellom 5. og 6. virvel. Det ser ikke ut som om dette har endret seg noe særlig mellom de to seriene, men det er vanskelig å være sikker.


Nakken kan endre seg. Det avhenger ikke bare av skade, men også av slitasje. Hva slags jobb du har, sittestilling, liggestilling, trening etc spiller også inn. Det er fullt mulig at det kan gå fra normalt til sykelig på noen år. Her ser det likevel ut som om det var forandringer fra før.


Jeg vil foreslå at du tar med deg bildene til et røntgeninstitutt eller til ditt sykehus og ber om en revurdering og sammenlikning. Når vi ser bildene på gode skjermer (våre skjermer er spesielle høygrafikkskjermer) kan vi si mye mer. I Oslo tilbyr både Aleris og Unilabs slik revurdering. Dette vil være beste måte til å få svar på, og deretter kan din lege vurdere om nye bilder trengs.


Jeg tror du har en slitasje i nakken, men for å si noe mer om dette må vi se alle bildene på gode skjermer. Om det skyldes skade eller bare slitasje kan vi muligens si noe om da.


mvh


Bjørn Løndalen

Røntgenlege.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn