Lavt antall blodplater?

Spørsmål

Jeg har fått bekreftet at jeg har en verdig på 40 i hvite blodplater hva betyr dette for meg. Jeg har kreft i høyre lunge ryggen og en mulig 1 flekk i ene nyren, jeg hoster mye og harker opp hvitt slim. Har dette noe kreften å gjøre? Jeg har tatt selleri både intranavøst og tablettform i 4 omganger. Jeg ønsker å vite om dette har noe med kreften å gjøre eller om det er noe annet som herjer i kroppen min, ønsker også svar på normalt antall hvite plater det skal være i blodet. Siste kur er utsatt på grunn av dette. Håper på svar fra Dere.

Mann 72

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Først en liten oppklaring. Du skriver om "hvite blodplater", men det er det ingenting som heter. Jeg tror du mener enten "blodplater" (trombocyter), eller "hvite blodlegemer" (leukocyter).


Blodplater er en del av det systemet som stanser blødninger og får blod til å koagulere. Hvis du har 40 i verdi der, så er det lavt tall, som kan medføre økt blødningstendens, og blødninger kan vare lenger. Du forteller om medisinkurer og kreft, og da antar jeg det handler om cellegift? Isåfall kan det kanskje være årsaken til dine lave nivåer av blodplater.

Hvis det derimot er hvite blodlegemer du omtaler, så er det svært høye nivåer, noe som en blant annet ser ved infeksjoner.

Normalverdier for blodplater er 145-390.

Håper det var et klargjørende svar. Ha det bra.


Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn