Div. blodprøver

Spørsmål

Hei.
Litt bakgrunn.
Jeg har for ca 2 uker siden ferdig med 3 ukers behandling for bitestikkelbetennelse. Denne ble behandlet med Bactrim.

Jeg på grunn av smerter på venstre side av mage/rygg og veldig slapphet på kveld tatt noen prøver hos privat lege grunnet lang ventetid hos fastlegen på mindre prioriterte ting.

Vedlagt er prøve svarene.

Litt annen informasjon jeg og samboern har også lagt om kostholdet for ca 2 måneder siden og vekten har gått fint nedover.
Jeg vil spesifisere at dette ikke er en diett men mer som en kostholdsendring for å bedre et kosthold som ikke var veldig bra.
Kostholdet er ikke lavkarbo men det blir nok fort maks 50-80g karbohydrater på en dag fordelt over 5 måltider. Karbohydratene kommer i hovdesak fra grønsaker(kokte,stekte), frukt ,bønner/linser og grovt brød + evt noen melke produkter.

Så her er noen spørsmål.
Kan noen av prøvene være påvirket av feks lavt karbo innhold, feks om jeg produserer ketogener?
Kan noen av prøvene være påvirket av antibiotika i og med jeg gikk på det i det prøvene ble tatt? (Legen ble informert om det)
Er det noen røde flag du som lege ser på disse prøvene (Bortsett fra d vitamin mangel)?

Så til kanskje det viktigste. Jeg tok med disse prøvene til fastlegen igjen i forhold til litt oppfølging på en annen ting, fastlegen og privat legen er uenig om jeg har jern mangel. Den ene mener jeg bør ta et tilskudd på 50 til 100mg mens den andre sier for all del ikke gjør det så her trenger jeg en second(3) opinion. Hva mener du?

En siste info på bakgrunn av at jeg har litt forhøyet s-kreatinin og at jeg har ubehag på venstreside så ville fastlegen at jeg skulle ta en ultralyd av nyrene for blant annet å utelukke eventuelle nyresteiner.
Jeg skal også ta oppfølgings blodprøver om ca 4 uker.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Nei, ingen av prøvene påvirkes nevneverdig ved slik omlegging i kostholdet. Antibiotika behandling under prøvetagning har heller ingenting å si for prøvene. Øvrigt er nyreverdien kreatinin på 111. Den må vurderes opp mot kroppsvekt. Veier man f eks 40 kg med en verdi på 111 kan det være en betydelig nyresvikt. Veier man 100 kg vil det være helt normalt. Til jernmangel. S.jern og jernmetning (transferrinmetning) er lav. Det taler for jernmangel. Ferritin er ofte den verdien som man styrer etter, men er kun gyldig om den er lav. Om den er normal eller forhøyet kan man fortsatt ha jernmangel da verdien kan stige av andre årsaker. Jeg vil anbefale å ta en ny prøve om 2-3 uker. Det taler imidlertid for at du har jernmangel

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Michael Kumar
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-