Blodsvamp

Spørsmål

Har hatt mavetrøbbel i store deler av mitt liv.Symptomene er stadig vekk de samme med kramper,kvalme og mye luft. Er godt utredet med gastroskopi,colonoskopi og CT/ultralydundersøkelser.
Diagnosen er vel colon irritabile og antakelig en følsomhet overfor visse matvarer (egg/melk/fisk).

Spørsmål;
I forbindelse med siste CT/ultralydundersøkelse (januar 2004) sa røntgenlegen at jeg hadde noen flekker på levra som han kalte blodsvamp. Disse skal være godartede og er medfødt. Lurer på hva dette egentlig er og hvorfor dette ikke har blitt kommentert på tideligere CT/ultralydundersøkelser.

Mann, 44 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det røntgenlegen har sett kalles hemangiomer og er et slags "årenøste" i leveren, blodårer som er unormale i størrelse og form og som ligger sammen som en liten klump i leveren. Man kan ha en eller flere av disse, og de kan ha varierende størrelse, noen blir svært store.

Imidlertid er disse hemangiomene helt ufarlige og det er ikke nødvendig å kontrollere dem. Noen ganger ser man slike forandringer og nevner dem ikke en gang fordi de er vanlige og ufarlige.

Innimellom kan det være vanskelig å skille dem fra andre forandringer, og da kan det være grunn til å undersøke dem nærmere med andre undersøkelser eller evt biopsi. Det gjelder spesielt hvis man har en kjent kreftsykdom og forandringene i leveren ikke er helt typiske.

Hos deg skulle det ikke være nødvendig å forfølge dette funnet nærmere hvis røntgenlegen ser helt karakteristiske forandringer.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn