Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Urin, svette og avføring lukter likt og uvant, hva kan dette være?

Spørsmål

Har hatt stram lukt fra urin. Hatt løs avføring over tid. Dette har vedvart i minst 4 måneder. Har tatt prøver av urin og avføring. Ikke avdekket noe spesielt. Det spesielle er at jeg synes samme lukten er fra svette, urin og avføring. Ikke røker/drikker. 188 høy, 93 kilo. Trener jevnlig. Har noe ubehag i hals(spiserør/puls) a la "hjerte i halsen-følelsen" inne imellom.

Mann 56
Svar

Hei,


Da jeg ikke vet noe om prøver du har tatt er det mulig jeg sier ting som alt har blitt sjekket, men hvis det er noe som gjør at urin, svette og avføring lukter likt ville jeg tro at dette evt skyldes noe organovergripende, en systemisk tilstand. Jeg regner med at du ikke har tilført dietten din noe nytt eller begynt å drikke noe nytt de siste 4 mnd.

Dette må ellers bli et veldig generelt svar da jeg ikke vet mer enn at du skiller ut en lukt som er "stram." Tenk på å prøve å kvalifisere lukten, dvs, lukter det søtt, sulfur, bittert, ammoniakk-aktig eller noe annet? Har du vannaktig avføring eller er den formet? Har du mer eller mindre urin enn vanlig? Er det en annen farge på den enn det har pleid å være? Hvilken farge har avføringen din? Har du vært ute og reist før dette begynte? Har du noen andre symptomer som vekttap, hårtap, forandringer i hud eller negler e.l.?

Alt dette vil være viktig informasjon for legen din. 

Man bør sjekke at du ikke har diabetes, leverproblemer, nyreproblemer, stoffskiftesykdommer eller andre tilstander som kan gi deg systemiske symptomer. 

Jeg vil anbefale at du tar denne listen til legen din. Det er godt mulig man allerede har sjekket alle disse tingene, men hvis ikke er det greit å gå igjennom listen med legen og se hvilke av disse tilstandene man bør se opp for.


Lykke til!


Mvh, 

Nina C Bryhn, MD


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-