Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blodprøver

Spørsmål

Hei.

Jeg lurer på hva blodprøvene mine betyr. Jeg har over noen mnd hatt økt leververdier og høy b12 og lab ft4. Har over noen år hatt lav ft4 mn normal tsh. Fikk ett barn for 11 uker siden. Og før svangerskapet hadde jeg en periode med høy b12 men den gikk seg til. I svangerskapet var ft4 nede i 7,nå er den 9.6. Før svangerskapet var leververdi normale. Nå har alat økt over en peripde til 125. Asat har økt til 48 og alp til 130. Resten av leverprøver var normale. Har nettopp tatt ultralyd og den var fin. Hva er det som skjer med kroppen min? Er svimmel og d prikker under føttene mine og er stiv i kroppen og fingre. Har også synsforstyrrelser. Siste dagene har jeg fått litt elveblest. Er veldig bekymret. Har 3 barn og synes dette er tøft nå. Fått time til nye blodprøver neste uke.. men rekner med verdiene øker på. Rører ikke alkohol eller medisiner...

Svar

Hei,

Jeg tror ikke en høy B12 er et problem, men jeg har ikke verdien og kan ikke vurdere dette. Det er som regel lavt B12 som er et problem. Thyroid og leververdier kan påvirkes av svangerskap. Jeg tror du bør dra tilbake til legen din og fortelle om alle symptomene du har, og kanskje sjekke hemoglobin nivået ditt for å være sikker på at du ikke er anemisk. Hvis legen din mistenker leverproblemer bør man se på Gamma GT og evt INR.
Ion at din fT4 har vært unormal over tid, er det fint om du sjekkes for antistoffer , i tillegg til prøver som ser på andre hypofyse relaterte hormoner som FSH og LH, nyrefunksjon, og en detaljert gjennomgang av alle medisiner/kosttilskudd du tar. Dette bør hjelpe legen din å vurdere hva som er grunnen til din lave fT4.

Mvh,

Nina Bryhn, MD

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-