Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

SPECT-CT - second opinion

Spørsmål

Hei! Sendte inn spørsmål her tidligere. Bestemte meg for å sende ved bilder likevel. Håper at jeg slipper å betale dobbelt. Har lagt ved bilder av alle områdene som lyste opp på bildet. Enkelte av disse faller sammen med MR svar. Bilde 1 og 2 er av T10 vertebra hot spot. Bilde 3-5 er av hot spot på sternum. Resten er av forskjellige ryggvirvler. De to siste bildene er av samme ryggvirvel. Ønsket råd om hvor jeg kan få en second opinion på bildene. Ut i fra beskrivelsen jeg har fått så sies det at man ikke finner noen områder med økt opptak, deriblant også i ryggvirvelen på bilde 2. Har veldig stor tillitt til helsepersonell, men finner ikke det forenlig med bildene. Beskrivelsen beskriver også opptak i L4 vertebra som ikke kom med på SPECT-CT bildet. Håper at jeg har fått en 'ikke signert' beskrivelse som ikke har blitt sett gjennom enda. Er veldig fortvilet. Ønsker råd vedrørende bildene jeg har lagt ved og angående hva jeg kan gjøre for å få en annen vurdering.

Svar

Hei, Det du har vedlagt er bare enkelte bilder som er av liten verdi. For å kunne se på dette trenger vi i utgangspunktet hele bildeserien med bilder i alle tre plan.


Alle funn må uansett sees i sammenheng. Vi kan ikke ta ut enkeltbilder og si at dette er galt og dette er riktig. Vi ser at det er noe som lyser enkelte steder her, men det som lyser på sidebildet av brystbenet ditt kan for eksempel være normalt opptak i et ledd som ofte er akkurat på dette stedet. Her kan det være opptak uten at dette betyr noe.


På slike bilder ser vi alltid på dette på høykvalitets diagnostiske skjermer med programvare som gir oss mulighet til å måle  og fokusere nøyaktig på enkelte punkter, og vi kan også forstørre og forminske / plukke ut enkelte punkter. På slike bilder som dette er det ikke mulig å drive sikker diagnostikk.


Jeg vil foreslå at din lege ber om regranskning ved en avdeling som jeg har nevnt i forrige svar. Altså for eksempel Oslo Universitetssykehus, eller hvis du bor i en annen region kan Haukeland, St.Olavs eller Universitetssykehuset i Tromsø gjøre samme jobben. Da kan man få oversendt komplett bildesett og granske dette på skikkelige monitorer med ordentlig software, slik at du kan få et godt svar. Det kan du dessverre ikke få utfra disse bildene.


mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-