Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Røntgenbilder av nakken

Spørsmål

Hei! Jeg har to røntgenbilder som du kan se. Ikke veldig gode bilder men kanskje du kan svare hva du tror er mest sannsynlig. Er det mulig at en nakke kan bli slik i løpet av 2 år eller må det ha vært en skade for at resultatat kan bli slik på 2 år. Er det mulig å se på bildene om det kan være forårsaket av i dette tilfellet fall bakover på isen.

Kvinne
Svar

Hei, de to bildene du har lagt ved er typisk for slitasje i nakken. Det vi ser på disse bildene er at skivene mellom virvlene i nakken (de mørke stripene mellom virvlene) er lavere enn de skal være. Dette er tydeligst mellom 5. og 6. virvel og mellom 6. og 7. 2. virvel er den øverste du ser på bildet. Nakken er litt utrettet og har ikke den typiske "bøyen" den skal ha, og du har også en lett skjev holdning - nakken heller mot venstre (kalles holdningsendring).


Jeg ser ikke tegn til at det har vært en skade her, og dette minner typisk om slitasje. Men slitasje kan bli forverret av skade, slik at helt umulig er det ikke.


Hvis man skal avklare om dette er noe som har kommet etter skade må man typisk gjøre MR og/eller CT for å få bedre oversikt, og man må også ha nøye opplysninger om hva slags skade man har hatt. Et fall bakover ville nok ikke typisk ha gitt en slik skade.


Du spør om dette har kommet på 2 år, og til det må jeg bare svare at jeg ikke vet. Jeg har ikke sett bildene som tydeligvis er tatt for 2 år siden. Men hvis disse er beskrevet som helt normale er det nok kommet siden da. Om det er mulig må nok en nakkespesialist svare på.


Men det jeg ser her er typisk for slitasje i nedre del av nakken. Dette ligner lite på det vi ser etter skade. Holdningsendring er typisk ved slitasje.


mvh


Bjørn Løndalen

radiolog

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-