Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Revurdering av røntgenbilder

Spørsmål

Hei. Var renholder. Har tidligere sendt spørsmål til deg angående røntgenbilder/MR. Jeg kan ikke huske om det var disse bildene, tror ikke det. Som du ser så er dette røntgenbilder som er tatt 15.1.03 så er det et de små bildene MR 08.02.03 og da røntgrn 28.2.03. Det har seg slik at 11.12.2000 så ramlet jeg på isen og slo meg kraftig på høyre hofte og oppe på ryggen, jeg ble svimmel etter fallet, problem med og bevege meg, var hjemme fra jobb noen dager, jeg jobbet hele 2001 men min mann hjalp meg mye. Jeg fikk vondt i nakken f.eks. å tørke tavla, strekke meg, snu stolene opp på bordet, tunge ting var vanskelig. Jeg sluttet høsten 2001 da det ble mer vanskelig. Den 3.6.99 må jeg nevne at det ble tatt MR av hode der nakken/hals var med på bildene, (har ikke de bildene) like etterpå 99 var jeg hos nevrolog ved sykehuset i Drammen men det var ikke noe feil ved hjernenervene og resten av nevrologiske undersøkelsen. Dette var grunnet noe som startet nede på halsen og for opp mot tinningen, som elektrisk. Jeg begynte igjen å jobbe etter et år hjemme, men det var ikke helt bra kjente jeg. 12.12.2002 skulle veg og en til bone gulvet i aulaen. Måtte flytte/løfte på bord og stoler. Bord ca 30 kg stol 4-5 kg. Jeg klarte ikke gjøre så mye da jeg ikke var klar over at disse bordene var så tunge, men prøvde jo. Det var boningsvæske på gulvet, jeg løftet et bord, sklei, fikk en vridning og det gjorde veldig vondt i nakken og ikke lenge etterpå i høyre arm. Arbeidskollegaen ba meg om og sette meg og etter den gang har jeg aldri kunnet jobbe mer, første årene var forferdelig, noe bedre etter 2006-7, men kan ikke gjøre noe som helst. Kan du se noe på første bildene og de tre andre og det er noen forskjell og hva som ble skadet ved disse ulykkene. Bildene er jo ikke veldig bra men kanskje kan du se noe.

Kvinne 66
Svar

hei,


MR-bildene som du legger ved kan jeg ikke si noe om. Disse er tydeligvis scannet fra et filmark og er av alt for dårlig kvalitet.


Du legger ved vanlig røntgen fra 2006 og fra 2003. Jeg ser ikke at det er noen spesiell forskjell mellom disse to undersøkelsene. Jeg ser at på bildene fra 2003 er det skrevet nokså mye på bildene, men akkurat hva man mener med dette vet jeg ikke dessverre. 


Jeg ser at man i 2003 har målt litt lenger avstand mellom 2 nederste nakkevirvler enn lenger oppe. Dette er et mål man vanligvis ikke gjør lenger, men noen mener at dette KAN bety en skade av leddbåndene bak i nakken.


Du skriver at du fortsatt ikke er bra. Jeg mener nok at man burde gjøre en ny MR av nakken din, hvis denne fra 2003 er den eneste du har. Vanlig røntgen kan brukes til å se om det er akutt skade, brudd eller noe slikt, men ved langvarig smerte er ikke dette til vesentlig nytte. Da vil en MR være bedre.


Snakk med din fastlege om en ny MR kan være aktuelt. Ut i fra det som jeg ser her kan jeg ikke si noe om årsak til dine smerter - dessverre. Men det er ofte slik at røntgen, MR og liknende ikke kan gi noe sikkert svar. 


med vennlig hilsen


Bjørn Løndalen

Radiolog

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-