Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

MR-undersøkelse - mulig benutvekst?

Spørsmål

Hei. Jeg fikk CD med MR-biler og dette som ser ut som en cyste var ikke beskrevet. Radiologisk avdeling på mitt sykehus har svart at dette er beinutvekst. Er du enig i det? Jeg er hverken lege el radiolog men jeg syns det ser ut som noe som sitter fast på hjernen. Kan du forklare meg hva dette er?

Kvinne 36
Svar

Hei, her har du lagt ved 3 bilder. Disse er tydeligvis tatt med mobil eller liknende av skjermen, og er ikke av det jeg ville kalle diagnostisk kvalitet.


Når vi ser på MR bruker vi alle serien og alle bildene, fremstilt på såkalte diagnostikkskjermer. Dette er spesielle skjermer som kan vise svært detaljerte bilder (kan koste over 50 000 pr skjerm). Så å drive diagnostikk på disse bildene kan jeg rett og slett ikke.


Men jeg kan si at jeg ser noe som er helt sort på alle bildene. Det vanligste da er kalk, og slik sett kan dette være en benutvekst. Dersom dette er beskrevet slik fra sykehuset tror jeg nok at jeg ville slå meg til ro med det.


En annen ting det kan være er en liten forkalkning i hjernehinnen. Dette ser man ofte og det har ingen betydning. 


Hvis du fortsatt er i tvil kan du be om en regranskning av bildene, men det er ofte noe man må betale for selv. Dette dekkes vanligvis ikke av folketrygden.mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-