Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

MR-oppfølgende spørsmål

Spørsmål

MR hofte og IS-ledd - Oppfølgning Ja det var ikke lett å forstå seg på disse mr bildene. Nå er det slik at jeg har ett problem med hoften som har vært tilstede over ett meget langt tidsrom. Siden det ikke ble gjort noen funn på MR som kunne forklare disse smertene så valgte jeg derfor å be om å få bildene selv slik at jeg kunne få en ny vurdering. Når jeg fikk levert bildene var det inkludert en programvare som heter Sectra bildevisning. Bildene var av et format som kun kunne leses av dette programmet. Jeg har lagt ved dette programmet i denne konsultasjonen. For å få dette til har jeg vha. zip fått programmet pakket inn i en enkelt fil, mr.zip, deretter måtte jeg gi den navnet mr.jpg for å kunne laste den opp. For å åpne denne må du endre navnet tilbake til mr.zip deretter åpne den i windows utforsker. Alternativt laste ned winzip eller winrar å åpne filen slik den er. Håper du får dette til. Som du ser så er det i tolkningen jeg fikk med i undersøkelsen ikke beskrevet dette området i IS-ledd. Jeg vet ikke hvorfor. Så til spørsmålene Nå når du har alle bildene ønsker jeg å få din tolkning av bildene. Jeg har av fysioterapeut blitt fortalt at den ene lange ryggstrekkermuskelen er stram å at når jeg sitter så er v. rumpe litt lavere en høyre siden, å dette er årsaken til at ryggmuskel er stram. Å har blitt foreslått å bruke sittepute på en halvdel for å utjevne forskjellen. Det jeg undrer på er om den endring som er i IS-ledd kan være årsaken til at det er en slik høydeforskjell i sete når jeg sitter? Jeg kan ikke huske noe fall som har hatt kraft nok til å føre til skade i IS-ledd dermed vil jeg anta det kan ha vært inflammasjon som har ført til den endringen. Er det slik at kun en sykdom kan gi slike endringer i is-ledd eller kan det dreie seg om en enkeltstående hendelse som sannsynligvis ikke vil komme tilbake? Min tantes sønn har morbus bekterews.

Mann 36
Svar

Hei,  


De bildene du har lagt ved er i et såkalt DICOM-format. Disse kan kun vises i det bildeprogrammet du har med på CD. De fleste firmaer har av hensyn til personvern og som et krav fra myndighetene lagt en kopibeskyttelse på denne. Vi i Unilabs gjør det, og bildene kan derfor bare åpnes fra CDen du fikk.


Jeg kan altså ikke se på disse. Enhver kopi vil bli umulig å åpne.


En annen ting er at slike bilder bør en se på med en såkalt diagnostisk skjerm, de vi bruker koster ca 50 000 pr stk.


Det du spør om er nok mer korrekt at en ortoped svarer på. Men jeg ser ikke endringer i IS-leddene som skulle gi endringer i anatomien. 


Det jeg kan foreslå er at du kontakter den avdelingen som har utført denne undersøkelsen, og ber om en revurdering. 


Jeg beklager at dette ikke går på bakgrunn av det du har sendt inn, men bildene er altså kopibeskyttet,mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-