MR og MS

Spørsmål

Hei! Var nettopp inne på MR av hodet. Fikk dette svaret: Normal hjerneparenchym,ventrikkelsystem og overflaterelieff. Ingen redusert diffusjon som ved ferske infarktforandringer.Normale medfremstilte bihuler. Ingen patologi påvist. Sliter med nummenhet på høyre side av ansiktet, pluss perioder med tåkete/dårlig syn, har også kribling i ryggraden pluss elektrisk støtfølelse i venstre fot(spesielt når jeg bøyer hodet ned).Har også slitt med mat som går sent ned(sitter fast). Symptomene kommer og går, hadde håpet av en mr ville gi svar på dette. Har tenkt i baner MS, vil så gjerne ha et svar finner ikke ut av dette. Kan du ta en titt på bildene og si om du ser noe? lesjoner eller lignende. Tusen takk

Mann 29
Svar

Hei,


du har dessverre bare lagt ved et snitt helt oppe over øvre del av hodet. Så fra dette kan jeg dessverre ikke si noe. Men jeg ser at undersøkelsen er beskrevet normal. 


MS-forandringer er som oftest nokså enkle å se, og siden det ikke er beskrevet noe spesielt er nok det lite sannsynlig. MS viser seg som oftest som hvite bånd som ligger langs hulrommene i hjernen. Hvis det er en serie som heter FLAIR er det denne man bruker.


Jeg må forutsette at legen din har lagt denne informasjonen som du gir her, inn i henvisningen som røntgenavdelingen har fått. Vi velger ut hvordan undersøkelsen skal gjøres ut fra hva problemstillingen er, og det er på MR fullt mulig å skjule sykelige forandringer i organene ved å velge "feil" sekvenser. Derfor er det ekstremt viktig at vi får mest mulig info i henvisningen. Så lenge det du forteller er nevnt i henvisningen vil radiologen som ser på dette ha tenkt at MS er en mulighet og lagt på de riktige sekvensene for dette.


Ta ev. kontakt med avdelingen der du er undersøkt for å spørre om dette.


mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog.