Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

MR og cyster

Spørsmål

Ja jeg gogla litt så trur det er cyster jeg å. Men kan man få disse overalt? Fant en i brystbeinet å? Å sprekk i hoft beinet? Har hatt en del diffuse smerter i hoft, bryst og rygg. Samt magesmerter. Og vært veldig trøtt å gått med influensa symptomer lenge nå uten å være syk. Derfor jeg var til ct. Skal sies at jeg har cvid immunsvikt. Feil på t celler og b celler lav IGG2 og igm. Har også sekundær hyperparatyreoidisme. Mener man man kan få noe som heter brown tumor av denne? Takk for svar Legger ved noen bilder til

Mann 26
Svar

Hei,


Cyster kan oppstå i nær sagt alle organer og i benvevet. Dette er ikke noe uvanlig, og er stort sett en variant i utviklingen av normale strukturer.


Slike cyster har ingen betydning. Dette er bare væskefylte hulrom, eventuelt kan det også være fylt med fett eller en blanding. Så det kan godt være en i brystbenet også.


Du legger ved et bilde og sier at det viser en sprekk i hofteleddet. Jeg klarer ikke helt forstå hva du mener med dette, men bildet viser et normalt såkalt ileosacralledd - dette er leddet mellom hoftebenet og ryggsøylen i bekkenet. Dette leddet er ganske stivt, og fixert med sterke leddbånd. Det er svært liten bevegelighet her, men kvinner som skal føde skiller ut et hormon som kan føre til at disse båndene løsner slik at barnet kan passere gjennom fødselskanalen lettere. Av og til strammer ikke disse seg igjen, og da får man bekkenløsning.


Jeg vil gjenta at disse funnene ikke har betydning for det. Om dette kan oppstå lettere ved kjent CVID er ikke noe jeg har kjennskap til.


mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-