Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

MR-bilder

Spørsmål

Kommer et oppfølgingsspørsmål. Jeg har en mengde MR bilder, fra 2003,2004,2006,2007,2009, 2016 men jeg sender nå noen fra 2006 og 2009. Det jeg vil du skal se etter er om du kan se noe som kan ha forbindelse med skade i nakken og spesielt i høyre skulder. Det er i en spesialisterklæring fra nevrolog sagt at jeg helt sikkert har Pectorlaris Minor syndrom på høyre side. Som jeg har fortalt tidligere så var jeg utsatt for to ulykker.

Kvinne 66
Svar

Hei, du har vedlagt en rekke bilder av nakke og skulder (ser det ut til).


Hvis du leser nederst på bildene du har vedlagt står det helt klart at disse ikke kan brukes til diagnostikk. Kvaliteten på disse printede bildene er ikke god nok. Det kan bli veldig feil å si noe om dette. 


Når vi gransker bilder på jobb har vi 3 dataskjermer med en oppløsning som ikke finnes i vanlig salg (de koster også rundt 50 000 kr/stk). Dessuten ligger bildene i et spesielt datasystem som gir oss tilgang til ekstremt høyoppløselige bilder. Disse kan justeres og bearbeides for å få frem det vi skal se på helt nøyaktig. 


Printede papirkopier fotografert eller scannet på hjemmeutstyr har ikke den kvaliteten vi trenger. Slik er det dessverre.


Men jeg ser på et par av bildene gjennom nakken at du tydeligvis har en slitasje i 4. og 5. nakkevirvel. Dessuten kan det se ut til at det er en liten skiveutglidning mellom 5. og 6. nakkevirvel mot venstre side. Men jeg må ta et stort forbehold her pga det jeg sier over. 


Om dette skyldes skade kan ikke radiologen svare på. Vi kan si at man kan få slike forandringer ved skade, men skiveutglidning kan også komme av seg selv eller ved overbelastning.


med vennlig hilsen


Bjørn Løndalen

Radiolog


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-