Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

MR beskrivelse

Spørsmål

Hei! Jeg har vært til MR røntgen for å prøve finne svar på mine store rygg og ben smerter, jeg har nå fått et brev med svar, men som vanlig skulle jeg si, så er det vanskelig for folk som ikke er utdannet til det å forstå hva det betyr. Jeg lurer derfor på om du kan forklare meg i klartekst hva svaret betyr? Legger ved bildet av brevet. Jeg er også blitt henvist til revmatolog.

Mann 50
Svar

Hei, Dette var en meget detaljert beskrivelse, og å gå inn på hver eneste detalj vil være nokså unødvendig.Mye av det som står er beskrivelse av normale forhold og små funn som ikke har betydning for deg, og jeg konsentrerer meg derfor om det som er av betydning.


Det beskrives at du har funn som kan passe med en revmatisk sykdom - spondylatropati og sacroileitt. Dette er betennelse i skjelettet som en ofte ser ved revmatiske sykdommer. Hva slags sykdom som kan foreligge kan ikke bildene si noe om. En mulighet er Behkterews sykdom, men det finnes mange andre. Dette vil revmatologen kunne si mer om. Radiologen sier også at man må se på symptomene før man sier om dette har noen betydning for deg.


Videre beskrives det slitasje i flere nivåer, og det er også nevnt at du har mellomvirvelskiver som buker litt. Disse kan presse på nerver og gi det som ofte kalles isjias. Smertene ved denne tilstanden er litt annerledes og stråler typisk ut langs benet ned til ankelen. Dette beskrives mest i øvre del av korsryggen på venstre og nedre del på høyre side.


Det sies at du ikke har spinal stenose, og det betyr at i selve ryggmargskanalen er det ikke trangt.


Resten er bare beskrivelse av anatomi og normale forhold/ små ting.


mvh


Altså: Dette går i retning av en blanding av slitasje med noe som KAN presse på nervene og en revmatisk sykdom. En revmatolog kan si mer om dette.mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-