Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

MR av rygg - kun 1 bilde vedlagt

Spørsmål

Hei, Jeg har slitt med smerter i føttene min i mange mange år. Det har vært problematisk for meg å stå eller gå i mer enn en times tid før jeg har fått en brennende smerte under begge føttene. Det siste halve året har det blir mye verre og jeg kjenner en konstant kribling og en svakere smerte er tilstede hele tiden, det kan ofte kjennes ut som om de er klar til å sovne. Hvis jeg går eller står blir det fort mye vondere. For 2 måneder siden merket jeg at jeg ikke kan plukke opp noe med tærne, det er liksom ikke mulig å bøye de så mye. Jeg har fått en haug med diagnoser da ingen finner ut hva det er, som fibromyalgi, tverrplattfot, kronisk plantar fascitt (enda MR ikke viste det) og polynevropati (EMG var negativ). Jeg har også smerter i korsryggen, i flere år har jeg hatt det i varierende grad, men nå den siste måneden kan jeg ikke ligge over lengre tid. De siste dagene har verkingen blitt konstant når jeg ligger og sitter. Etter soving er det så vondt at jeg knapt klarer å reise meg opp. Lår og legger verker veldig mye når jeg ligger, og spesielt om kvelden, det kan bli så ille at jeg tar smertestillende i håp om å få sove. På venstre hånd har jeg en rar følelse i tommelen, pekefinger og langfinger, til tiden kan de føles som om de sovner helt ut av det blå. Jeg har tatt MR nå av hele ryggraden da nevrologen min tenker at det kan være noe der som forårsaker alle plagene mine. Jeg har fått bildene mine av Unilabs, men nevrologen er på ferie så tenkte jeg kunne høre hva du ser på bildene.

Kvinne 37
Svar

Hei,


Du ber om en vurdering av en MR av ryggen. Du har lagt med bare 1 bilde gjennom nakken. Det er ikke mulig å si noe som helst ut fra 1 eneste bilde. 


Akkurat i dette nivået i nakken din ser jeg ikke noe, men rett over eller under kan det være ting som ikke stemmer. Det er umulig å si i hvilket nivå i nakken dette er.


Hvis du har fått bildene av Unilabs på nett skal også beskrivelsen være der. Ta med dette til fastlegen, ev. kan du legge inn beskrivelsen her så skal vi hjelpe deg. Men ut fra dette ene bildet kan vi dessverre ikke si noe. Når vi gransker CT og MR ser vi på opp mot 2000 enkeltbilder. Ofte er det flere bilder av samme område tatt på forskjellige måter. En serie er best for benvev, en annen for muskel, en tredje for nerver osv.


Beklager dette!mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-