Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

MR av hode

Spørsmål

Hei. Har tatt mr av hodet ifbm med mange plager som begynte gradvis for 4 år siden men som det siste året har blitt mye verre. Kort fortalt: mye smerter i alle ledd, noen ganger hoven, mye vondt i hodet, for ca 4 år siden ble synet mitt brått dårligere, må nå bruke briller. Ser ofte prikker i synsfeltet. Jeg mister ting ofte, er dager der jeg mister så å si alt jeg tar i, ustø gange har opplevd 2-3 ganger at beina bare svikter å jeg faller, er blitt mye svakere. , jeg mister ofte(flere ganger i mnd) kraft i armer og bein, kan slite med å gå opp en trapp sånn helt plutselig, jeg klarer ikke skru en skrue inn i veggen uten å få sterke smerter i armen lenger. Jeg får nesten ikke gjort noe sånn vedlikehold hjemme pga dette. For 1 år siden var dette ingen problem å jeg fikset alt selv. Har også sterke smerter i kjeve og ansikt nesten daglig. Har også opplevd at den ene siden ofte venstre føles nummen og rar uten at jeg er noe skjev i ansiktet. Har brukt det siste året på å krangle meg til mr, argumentet til legen har vært at jeg tok mr i 2008 så var lite sannsynlig at d var noe nå mente han.... jeg har tenkt ms å etter at jeg nevnte d med ansiktet så ble jeg henvist til mr av revmstolog. Lurte da på om du kan hjelpe meg med noe svar utifra dette og bilder.

Kvinne 29
Svar

Hei,


de bildene du har lagt ved viser egentlig ikke hjernen eller noen spesielle deler som jeg kan si noe om. Det blir umulig for meg å si noe om dette ut fra de få bildene du har lagt ved her. 


Ut fra de symptomene du nevner så er det noen diagnoser som er mulige, men jeg kan ikke si at det er veldig spesifikt for noen av dem.  Her må din lege sette sammen svar fra MR (jeg går ut i fra at bildene er beskrevet av radiolog), symptomer og andre funn. I og med at du er henvist til revmatolog tenker man vel i den retning, noe som helt klart er en mulighet. Det med synet kan man se ved f.eks MS, men på MR av hodet viser det seg ofte meget tydelig. 


MR og CT er meget kompliserte undersøkelser, og kun ved å se alle bildene i sammenheng kan man si noe sikkert. Her må jeg bare si at jeg ikke kan si noe mer.


mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-