Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

MR av bihulene

Spørsmål

Hei. Jeg har slitt med press i tinning, kjeven, rundt øyet og følelse av press mot øyet de siste 8 mnd. Økt smerte siste mnd som og har begynt på venstre side.Tatt MR av hode og der fremkommer tydelig en hvit klump i kjevebihulen. Cyste? Lagt ved 3 bilder.Fastlegen opplever jeg ikke tar tak i det. Så henvender meg direkte til deg.

Kvinne 33
Svar

Hei, det som du ser på de vedlagte bildene er en såkalt retensjonscyste. Dette er en samling av slim i bihulen, som kan komme etter bihulebetennelse. Det kan også komme fra tennene dersom du har hatt en infeksjon i tannrot. Da kalles det en odontogen (utgående fra tann) cyste.


Vanligvis har dette ikke noen betydning, men ved smerter kan dette være tegn på gjennomgått bihulebetennelse. Ut fra det jeg ser har du ikke bihuletennelse nå på disse bildene.


Dersom ubehag og smerter ikke går over kan det være aktuelt å la en øre-nese-hals-lege se på dette. Be i så fall om henvisning fra din fastlege. Om det skal gjøres noe med dette må nesten ØNH-lege svare på.


Bildekontroll vil jeg ikke anbefale, før du ev har vært til kontroll hos spesialist. Ved kontroll vil vi ofte gjøre CT av dette.


mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-