Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lommelegen driver ikke med behandling og henvisning til spesialist

Spørsmål

Hei. Jeg har i lengre tid slitt med noe som kjennes ut som elektrisk støt i hodet. Dette skjer også når jeg sover. jeg mister til tider bevisstheten og ser blå små lys foran øynene. Dette varer ett par minutter. jeg kan også fornemme en stikkende og ubehagelig følelse i ørene, å jeg kan kjenne noe hardt med fingrene. Har til tider også problemer med balansen og svimmelhet. Dette går kraftig utover hverdag og arbeids situasjonen min. Kan du hendvise meg til CT/MR i forhold til hodet å øregang. jeg kommer fra Sandnes, Min fastlege er på ferie, og dette er meget utholdende, spesielt de siste 2 ukene. jeg ville gjerne blitt hendvist til dette og en spesialist for undersøkelse.

Kvinne 26
Svar

Hei, Vi på Lommelegen driver ikke med behandling og kan ikke henvise deg til MR, CT eller undersøkelser. Dette er faktisk ikke lov etter norsk lov, fordi slik henvisning skal og må bygge på en personlig undersøkelse av pasienten. Dette for å unngå at man blir henvist til feil eller unødvendige undersøkelser.


Vi er kun et nettsted for generell helseinformasjon og -rådgiving, noe  du kan se i våre brukerbetingelser når du sender inn ditt spørsmål. Jeg som radiolog kan kun gi råd om hvilke bildeundersøkelser som bør brukes, og om eventuelle funn som er påvist.


Jeg kan anføre at hvis din fastlege er på ferie skal han/hun ha en vikar som det skal fremgå av nettside, telefon eller lignende. Du har rett på samme behandling og time hos denne vikaren som din fastlege. Hvis det haster veldig kan du også kontakte lokal legevakt. 


Jeg beklager at vi ikke kan hjelpe deg med dette.


mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog