Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kul i nakken

Spørsmål

Hei Pga trykk/hodepine siden 8/5.for ca 14 d siden følte en kul i nakken når hode legges bakover men som forsvinner når jeg retter opp hode. Fastlegen tastet en kul på 1cm mellom 6c 0g 7c og henviste meg til MR. Hva betyr svaret. Det som kan bemerkes en lett deviasjon av processus spiniosus C7 mot høyre hvor noe fortykkelse av muskelfascien. Hva betyr lett deviasjon av processus spiniosus og kan fortykkelsen av fascien være på 1 cm? En vikar av fastlegen tyder svaret som muskelknute, en lege-ortopedi er usikker på om en fortykket muskelhinne er årsaken til en kul på 1 cm og anbefalte meg å kontakte en nevrolog. Og hvorfor ble ikke kontrast benyttet? Takk for svaret.

Kvinne 58
Svar

Hei, 


du har altså vært til en MR på grunn av en kul i nakken. MR har påvist en "lett deviasjon av processus spinosus C7 mot høyre". 


Litt anatomi:


Ryggen består av 7 nakkevirvler (cervical, C1-C7), 12 brystryggvirvler (Thoracal, Th1-12) og 5 korsryggvirvler (lumbal, L1-5).

Nakkevirvlene har en "utløper" bakover som kalles processus spinosus - den spisse prosessen. Dette er et feste for leddbånd og muskler som holder ryggen sammen.


Disse skal ideelt sett stå rett bakover, men de kan være litt vridd mot en eller andre side. Da kan to ting skje:

1. Benhinnen kan bli litt irritert av feilstillingen og danne en fortykkelse som kan føles fra utsiden.

2. Selve prosessen kan bli litt større som en reaksjon på feilstillingen, og det kan føles som en hard kul.


En muskelknute ville vært beskrevet annerledes. Og ja, fortykkelsen av fascien kan nok bli opp mot dette. Men det er vanskelig å si uten å se bildene.


Jeg ser du har lagt ved en link til bilder. Vi har ikke anledning til å laste inn andre bilder enn det du legger ved selv. Det fremgår klart av brukerbetingelsene. Så vi har ikke anledning til å gå inn på dine bilder hos Aleris, Unilabs eller hvem det måtte være. 


mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-