Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hodepine kan være vanskelig å se på bilder

Spørsmål

Hei Bjørn! Har allerede fått svar av nevrologen her inne, men ville bare dobbeltskjekke. Har nå i et år vært utredet på sykehus ang kronisk migrene og tensjonshodepine(diagnosene jeg har fått) I mars 2018 fikk jeg et anfall(Ikke noe hodepine) da alt mørknet i 3sekunder, og fikk synet tilbake etter det. Når dette skjedde, gikk jeg på pranolol( 40mg x3) Det har skjedd noen tydelige forandringer på hodet mitt etter dette, så lurer på om det har noen sammenheng. Det bules MYE inn på venstre side av hodet, og er også på venstre side hodepinen sitter til dags(når jeg har hodepine). Det var ingen form for ''buling'' på før bildet. Lurer også på hva væsken/det hvite er på mitt venstre øret, og hvorfor blodårene rundt øyet er annerledes på mitt venstre i forhold til høyre. Tusentakk!

Mann 21
Svar

 Hei, du skriver at du er mye plaget med hodepine og har vært undersøkt med MR for dette.  Jeg må først si at når det gjelder hodepine er MR  kun en undersøkelse som skal være til støtte. Det er sjelden at man finner årsak til hodepine på bildene. 


 Når det gjelder det du beskriver om at noe buler inn, må jeg bare si at jeg ser ikke noe slikt på bildene. Det er ikke helt klart for meg hva du mener med dette. Jeg må understreke at jeg støtter meg på de få bildene du har sendt inn. 


 Det stemmer at det virker å være litt hvitere signal på den ene siden av hodet omkring øre. Dette er imidlertid på høyre side. MR bilder sees alltid nedenfra, slik at det som er til venstre i bildet er på din høyre side og omvendt.  Siden jeg kun har et par bilder er det vanskelig å si noe sikkert, det kan enten være at dette er et såkalt artifact  ( Altså at teknikken gjør at det vises noe som egentlig ikke er der ) , Eventuelt kan det være lite væske i mellomøret. Dette er typisk funn ved for eksempel mellomørebetennelse. 


Du skriver videre at du synes det er forskjell på blod årene på høyre og venstre side. Dette er helt riktig, og er normalt. Ingen av oss er like inni. Det er store forskjeller, og det kan også være store forskjeller mellom høyre og venstre side. Så at blodårene går annerledes på den ene siden er noe vi ikke legge spesiell vekt på med mindre vi ser at de åpenbart er noe galt med disse årene.


Vi kan si det slik at ved hodepine er det hva nevrolog eller annen lege finner som er viktig. Vi bruker billed undersøkelse for å utelukke at de for eksempel er svulst, blødning eller andre ting som ligger til grunn. I tilfelle det dreier seg om for eksempel migrene finner vi nesten aldri noe som helst. Jeg tror du kan slå deg til ro med at bildene ikke vise noe som forårsaker hodepinen. Utfra de få snittene jeg har her ser ikke noe spesielt, muligens litt væske i mellomøret. Men som sagt er dette bare på et bilde og vi trenger å se det på flere bilder med flere forskjellige serier før vi kan si dette sikkert. 


Om det faktisk er noe som buler inn kan jeg ikke si utfra disse bildene.Mvh


 Bjørn Løndalen

RadiologAnnonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-