Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Funn på MR

Spørsmål

Hei! Lurer på om du kan kommentere noe på mitt MR torakallumbosakralkolumna. Ser at det er en del kuler i en sirkulær formasjon i nedre venstre del av bekkenområdet. Hva er dette? Er det cyster på en eggstokk eller noe annet? Ser også at det er hvite flekker på sakralkolumna, en på S3 og en på S4. Hva er disse? Ligner litt på de atypiske hemangiomene som ble kommentert andre steder, men disse ble ikke kommentert. Undersøkelsen ble gjort på grunn av smerter i brystrygg, så det er kanskje mulig at disse tingene ikke ble sett så mye på. Har lagt ved bilder av begge deler.

Kvinne 27
Svar

Hei, du har lagt ved en del bilder som viser de tingene du lurer på.


Det du ser som en samling av små kuler nedad til venstre er en normal eggstokk. I din alder vil man se disse som en ansamling av små cyster. Med økende alder forsvinner disse, eggstokkene skrumper og blir mer solide. Etter 50 år er det ofte at vi ikke lenger ser dem.


Den andre lesjonen i S3 er et typisk hemangiom (altså blodkarnøste) i virvelen. Meget vanlig funn og har ingen betydning. Jeg finner dette minst 10-15 ganger hver dag på CT og MR.


At funnet i eggstokk ikke er kommentert er fordi dette er normalt og ikke noe å kommentere. Hemangiomer i rygg er litt dagsform om man nevner eller ikke. Det er et så vanlig funn at det har ingen betydning, og vi prøver å ikke fylle beskrivelsene med unødvendigheter. 


mvhBjørn Løndalen

Radiolog

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-