Funn på MR

Spørsmål

Hei! Jeg har i over 1år vært plaget med sterk hodepine. Min fastlege har sakt hun ikke vet hva den kommer av å at jeg må lære meg og leve med den. Den var bedre en periode men nå er den blitt verre igjen så da leter jeg etter årsak på egen hånd. Fikk mr ifjor som sa: 1,5 T 3D T1 og T2/DW ax og T2 tirm ax. Ventrikkelsystemet og hjerne relieffet er normalt. Minst tre stripeformet forandringer frontalt bilateralt og parieto/occipitalt høyre. Forandringene er uten tegn til restriksjon av diffusjon uspesifikke cyste frontalt venstre kan være perivaskulaær plass men kan være ogsa andre opprinelsen. For øvrig supra- og infratentorialt ingen fokale lesjoner. Ingen fersk infarkt, blødning eller ekspansiv prosess R: Uspesifikke hvitsubstans stripeformet forandringer. Liten cyste frontalt venstre. Hodepine i varierende grad 14-24dager i mnd. Å finner intet mønster i den. Eneste andre er at jeg er blitt mindre samsynt på høyre øye og at trykket i øynene var litt høyt så skal til kontroll får dette ila januar. Ellers ingen andre plager.

Kvinne 33

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, jeg forstår at du har vært på en MR og fått et svar som du lurer på. Som radiolog kan jeg ikke uttale meg om årsaker til hodepine eller hva man skal gjøre med dette. Dette må en nevrolog svare på.


Det som du beskriver over er at man har funnet noen " stripeformede forandringer" i hjernen. Dette er noe som kan ha svært mange årsaker.


Oftest skyldes dette alder, men i din alder er det lite sannsynlig. En annen og langt mer sannsynlig forklaring være at hulrommene omkring nervene er litt rommelige. Dette har ikke noen betydning, men kan vise seg på MR og kan forvirre til en viss grad.


Det sies spesifikt at det ikke er  "restriksjon av diffusjon". Ved nærmest alle alvorlige sykdommer vil det typisk være at man ser såkalt "restriktiv diffusjon". Hva dette er krever grundige forståelse av fysikken, og jeg går ikke inn på dette. Men at det IKKE har restriktiv diffusjon tyder på et funn uten betydning.


Uansett - dette forklarer ikke hodepinen. Jeg ser ikke at det er noen funn som kan gi en årsak til hodepine. Dessverre er det sjelden at vi kan finne en årsak på MR, og man ender ofte med at dette blir en utredning hos nevrolog.



Jeg foreslår at du blir henvist til nevrolog hvis du ikke allerede er det. Foreløpig ser jeg ikke at MR eller annen billeddiagnostikk skal være til mer hjelp.



mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog




Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-