Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Funn på CT-undersøkelse

Spørsmål

Hei gått over bildene fra ct undersøkelsen på aleris. Har hatt store problemer med ryggen så skulle se om jeg kunne se noe. Men fant en hvit flekk på hofte beinet? Å den var der på alle bildene. Er ikke sånn på andre siden. Har fått påvist masse på nyrene nå som jeg venter på å ta biopsi av. Trenger jeg ta opp denne flekken eller med legene? Hva er det? På forhånd takk 🙂

Mann 26
Svar

Hei,


Dette er sannsynligvis enten en liten cyste i benvevet. Benvevet er sjelden helt solid, og slike cyster kan danne seg av mange årsaker. Det kan være etter en skade, det kan være etter en sykdom du engang har gjennomgått eller det kan rett og slett bare oppstå av seg selv. Cyster kan også oppstå i nyrer, lever, lunge og nesten alle organer. I skjelettet kan disse være fylt av væske, luft eller fett, mens i nyrene og lever er de vanligvis væskefylt.


Det er ytterst sjelden at dette er tegn på noe alvorlig. Hvis man finner mange slike innenfor et område (f.eks 5-10 i hoftebenet) så kan man vurdere å se nærmere på det. Likedan hvis man har smerter som kan lokaliseres akkkurat der hvor dette funnet er. 


At det ikke er på motsatt side er ikke rart. Kroppen er ikke symmetrisk, og slike cyster behøver ikke å komme på begge sider.


Dette er ikke et funn som du skal tenke nærmere over. Det er ingen grunn til å gå videre med dette funnet.mvh


Bjørn Løndalen

RadiologAnnonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-