Fingerskade

Spørsmål

Hei. Var for på røntgen av litlefingeren min for Ca 2 mnd siden. Den kom i klem på fotballbanen. Legen fant ingen brudd, men gjør fryktelig vondt enda. Fingen er blitt skjev etter hendelsen og bevegelser/slag til siden gjør ganske vondt. Kan den ver knekt eller er det en rein forstuing? Da den er skjev lurer eg på om legen kan ha tatt feil.. Bildet til venstre er den skadede.

Mann 23
Svar

Hei, jeg er enig i at fingeren sånn sett ser skjev ut. 


Det er ikke alltid at man ser brudd rett etter en skade. Dette skyldes bl.a at hevelse kan presse bruddet sammen. Etter litt tid vil reparasjonsprosessen begynne og da ser man bruddet mye tydeligere. Akkurat som tannlegen borer vekk litt av tannen før de fyller vil kroppen fjerne litt benvev før nytt dannes.


Hvis røntgenbildet var helt normalt etter skade - noe jeg naturligvis ikke kan si sikkert - bør det tas et nytt bilde for å se om det nå er kommet tegn til brudd.


Det kan også være at muskler eller sener har blitt skadet. Muskler og leddbånd finnes alltid i par. Hvis den ene er skadet vil den andre være sterkere, slik at fingeren kan bli skjev eller bli stående permanent bøyd eller strukket. Dette må en ortoped se på.



Jeg foreslår først kontroll røntgen av fingeren, og hvis det ikke viser noe bør du få en time hos en ortoped.



mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog