Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Cyster på CT

Spørsmål

Hei takk for svar. Vet det er masse som er normalt. Tenker ikke det verste her jeg eller. Men ser etter noe som kan forklare alle smerter og problemer jeg har. Pga mine funn har aleris selv valgt (samarbeid med fastlege da) å sende meg til mr for å se videre på både det i brystbeinet hofta og ryggen. Da jeg sliter med masse smerter i mellom skuldre med stråling til venstre skulder og korsrygg emd smerter ned i bein. Itillegg masse smerter i muskler og skjelett. Så griper litt til alt jeg finner da. Jeg håper noen kan sette i sammenheng med noen sykdom som vi ikke har tenkt på ennå. Sender også engang til brystbeinet og en (cyste) på ryggmarg? Finnes det cyster på ryggmarg? Har fått påvist cyster i nyrer og milt eller har fått på vist flere små oppfylinger samt en flekk på lever. Alt dette skal jo nå sjekkes videre men går tregt. Å jeg er en som må ha svar fort. Tålmodighet er ikke min dyd Vil du si at det i brystbeinet bare er pga det ikke hadde grodd helt?

Mann 26
Svar

Hei, Det i brystbenet er typisk en såkalt non-fusion, som jeg nevnte sist. Altså at brystbenet ikke har smeltet fullstendig sammen. Dette er helt uten betydning for deg. 


Du nevner cyste i ryggmargen. Ryggmargen er ikke fremstilt på CT-bildene, men du har avmerket et område i bakre kant av ryggvirvelen. Ryggen består jo av 7 nakkevirvler, 12 brystvirvler og 5 korsryggvirvler. Det du har markert her er området hvor blodårene går inn og ut av ryggvirvlene - de trenger jo også blodforsyning. 


De andre bildene du sender viser små cyster i benvevet. Dette har heller ingen betydning. Cyster kan oppstå i alle organer og er som regel uten betydning. Cyster kan oppstå i ryggmargen - altså i nervene - men det er ikke helt bra, fordi nerven da kan bli skadet. Men dette er ikke i nerven, men i virvelen - og er altså heller ikke en cyste.


Det som er her kan ikke forklare smertene. Vi må bare se om MR kan vise noe som CT ikke kan påvise. Jeg vet det er vanskelig å vente på slike ting, men det er ikke særlig annet å gjøre.


mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-