Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

CT bilder av magen

Spørsmål

Vert innlagt med akutt abdomen smerter h.side mage. Ct m kontrast uten noen funn. Gikk gjennom bilder på cd og kan se noe i den magemuskelen til venstre i bildet. Det er vel speilvendt så dette er vel på h.side hos meg? litt nedenfor navel. Som du kan se på vedlagt bilde er det noe som kan se ut som en klump der. I d området eg har smerter. Tok ultralyd for å dobbeltsjekke, men der så alt normalt ut. Hva er din mening ang dette? Den sees på 2-3 av bildene. Ble tatt ca 200 bilder i denne ct-undersøkelsen av abdomen og bekken. Er ul en god undersøkelse på dette? Har du noen formening om ka det kan være?

Mann 43
Svar

Hei, Du har lagt ved et bilde. Jeg må først si at når vi ser på disse bruker vi snittbilder i 3 plan, og blar opp og ned gjennom hele området for å se nøye gjennom.


Så det er begrenset hva vi kan si ut fra et enkelt bilde. Men jeg er enig i at det synes å være en liten "bukkel" fortil på muskulaturen der på høyre side (venstre i bildet). Dette er muskelen som heter rectus abdominis - sixpackmuskelen. Hva dette er kan jeg ikke si. Det kan eventuelt være en lite blødning i muskelen som gir smerter, men det kan også være bare en liten ujevnhet. 


Du sier at UL ikke har vist noe, og betyr at dette nok ikke er noe spesielt. UL er meget bra til å se på muskel, mye bedre enn CT. Hadde det vært noe der så hadde man sett det.


Jeg tror du skal slå deg til ro med at UL var normal. Du skriver ikke om du fortsatt har smerter, men hvis smertene er borte er det ikke noe mer du bør gjøre.


Hvis du fortsatt har smerter kan du få en time hos fastlegen for en litt grundig sjekk i området, og man kan gjøre en MR for å se om det er noe dersom irriterer. Typisk vil jeg tenke blødning etter muskelskade. Men som nevnt er dette bare dersom du fortsatt har smerter.


med vennlig hilsen


Bjørn Løndalen

Radiolog

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-