Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Beskrivelse av MR i forståelig språk

Spørsmål

Hei. Jeg har tatt MR-bilder av rygg og nakke på unilab. Epikrisen er jo skrevet på fagspråk, som sier lite. Jeg skal i et møte mandag14/1 kl. 13.00. Da kunne hatt behov for at epikrisen var skrevet slik at jeg kan forstå det. Kan du hjelpe meg med det?

Mann 47
Svar

Hei, jeg forstår at du har vært på en MR undersøkelse og fått et skriftlig svar.


 Det er riktig som du sier at dette er skrevet i fagspråket, og ikke beregnet på deg som pasient. Dette er beregnet på henviser. 


Jeg kan være behjelpelig med å forklare hva forskjellige ord og uttrykk i beskrivelsen betyr, men jeg kan ikke gi deg en ny beskrivelse. Du har for øvrig heller ikke lagt ved beskrivelsen her, slik at jeg ikke kan gi deg et sammendrag.


 I utgangspunktet er det din fastlege eller henviser som skal forklare deg hva dette betyr og hvilken betydning funnet har for deg som pasient. Nå ser vi ofte at dette kan være vanskelig også fastlegen, og det er derfor vi tilbyr å kunne forklare å og gi en sammenfatning av beskrivelsen. 


Men i slike tilfeller må du nesten legge ved beskrivelsen eller forklare hva du lurer på.


 Jeg ser at du har vært undersøkt ved Unilabs, hvor jeg også til daglig jobber. Men jeg kan ikke gå inn og finne din beskrivelse og deretter publisere en  forklarende versjon her. Det vil ikke være korrekt og ville  være i strid med våre interne retningslinjer.  Det ville for øvrig ikke være mulig å finne deg i vårt datsystem uten at du oppgir fullt navn og personnummer, noe man naturligvis ikke skal gjøre på en slik nettside.


Jeg beklager at dette ikke er noe vi kan være behjelpelig med.


Mvh


Bjørn Løndalen

Radiolog

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-