Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i tenner og kjever etter bifosfonat

Spørsmål

Hei! Kvinne 58 år. Smerter i tennene og kjeven, spesielt gjekslene siste uke. Kommer og går hele døgnet. Startet med alendronat 70 mg for 10 uker siden pga osteoporose. Brukte samme medisin i 4 år, men avsluttet for 3 år siden. Ingen bivirkninger. Har lest om kjevenekrose og ble rimelig bekymret ettersom det er i beinet som tennene sitter i jeg har smertene. Har tidligere ikke hatt problemer med hverken tenner eller tannkjøtt.. Bør jeg ta pause med alendronat? Ser av bivirkninger at det er normalt med smerter i skjelett, kommer tennene innunder dette? Har i mange år hatt kronisk tett ørespyttkjertel medfølgende en del arrvev, men det har vel sikkert ingen betydning for utvikling av evt nekrose. Ser at nekrose helst skjer ved inngrep eller dårlig tannhelse og at det er svært sjeldent ved bruk av alendronat. Kan tannbein likevel bryte seg fram i dagen og gi store problemer? Virker som at dette er ukjent tema for leger og tannleger.

Kvinne 58
Svar

 ​​Hei

Hvis legen har satt deg på Alendronat, skal du IKKE stoppe med det uten i samråd med legen.​ Det fornuftigste er å diskutere dine opplevelser om smerte med legen: Det kan være bivirkninger som ikke nødvendigvis krever tiltak. Tannlegen vil kunne gi deg informasjon om tenner og tannkjøtt, men jeg oppfatter at du har smerter i "jekselområdet" på begge sider, over/underkjeven, slik at en tannårsak neppe er saken. "Nekrose" tror jeg du ikke skal tenke mer på: Det forekommer nærmest utelukkende etter operasjoner av tenner.

​Smertebildet og opplevelse av bivirkninger/plutselig oppstaåtte smertesituasjoner varierer i stor grad, og det er nok riktigere at leger primært og tannleger sekundært har godt kjennskap til dette slik at det skal du ikke bekymre deg for.​ ​Som sagt, en (fast)lege som følger opp er en god start​.  

med vennlig hilsen Lommetannlegen

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-