Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i jeksel og rotfylling hjelper ikke

Spørsmål

Hei! Etter lang tids murring og smerter til og fra i tann (noe usikker på hvilken i start) ble det besluttet en rotfylling. Denne var vellykket, men murringen/ smerter fortsatte. Det ble da foretatt en rotspissamputasjon selv om kirurg ikke kunne se noe på røntgen. Problemene fortsatte og det ble besluttet å også rotfylle tannen ved siden av (6 års jeksel) da jeg nå følte smerten i denne. Den var noe utfordrende med 4 kanaler men er også «perfekt rotfylt» ifølge både tannlege og spes kirurg. Det er akkurat som før med murring of smerter til og fra (noen timer uten, noen timer med, noen dager uten, andre dager mye) men den er nå også svært tyggeøm og blir vondt ved varme (ikke kulde). Nå har jeg fått det kjekke valget om å prøve en rotspissamputasjon på denne eller trekke den (de sier det kan være en sprekk, men de finner ikke noe) Har du noe råd og erfaring? Er det at jeg reagerer så sterkt på kun varme en indikasjon på det ene eller andre? Jeg har tannlegeangst og føler meg svært rådvill. Kvinne , 43

Kvinne 43
Svar

 

Hei!

Uff ja, problemet er nok ikke ukjent for den praktiserende tannlegen.

Du beskriver helt korrekt et ikke uvanlig forløp.

Det er faktisk ikke lett dette.

Jeg heller nok også til at det er en sprekk- selv om det er vanskelig/umulig å se.


Aller helst vil jeg ha ventet så lenge du orker- smerter "setter seg" av og til slik at nervesystemet kan lure oss. Men er det håpløst vondt vil det neppe være et alternativ.

Hvis den siste tannen du rotfylte er en av de bakerste i underkjeven- ville jeg ha tenkt det var synderen. (Oftest er det 12 årsjekslen)

Det er jo mulig å ta noen spesialrøntgen (CBCT)- men om det kommer fram noe er ganske usikkert. Da er det bare bortkastede penger.

Ikke lett dette, Lykke til


mvh Lommetannlegen

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-