Rotbetennelse, behandling og påfølgende smerter

Spørsmål

Heia. Æ mistet to store biter av min nedre, høyre, jeksel. Den som ligger helt inntil visdomstannen.. Æ hadde ingen smerte i den tannen selvom bildet av tannen viste at hullet var nesten heilt inntil nerven... Kjente ingenting på kulde eller varme på tannen heller... Æ fikk lagt inn en stor hvit fylling på denne tannen på en ons... Tors kveld begynte æ å kjenne smerter når æ trykket på tannen. Dette ble bare verre.. På fre dro æ tilbake og fikk filt ned tannen litt.. Smertene ble ikke borte. Hele helgen hadde æ kraftige smerter og måtte ta 3 ibux og 2 para et for å døve den værste smerten. Tilslutt fikk æ paralgin forte fra legevakt for det ble så ille. Smertene var barelitt bedre på man og så æ fikk en ny time på tirs.. Tannlegen sa vi måtte rotfylle og æ fikk da en midlertidig fylling på og skulle komme tilbake om tre uker..æ hadde forsatt smerter og vondt i lymfene under kjeven pluss mandlene.. Æ måtte fortsatt ta 3 ibux og 2 paracet denne dagen og på ons... Ons kvelden fikk æ igjen sterke uutholdelige smerter som trykket på halve ansiktet mitt ble veldig ømt og æ visste ikke ka æ skulle gjøre av meg og ringte tilbake til tannlegen Tors morgen.. Æ fikk komme inn på ettermiddagen og han gjorde en halveis rotfylling men æ må fortsatt komme tilbake å ta den ferdig. Etter siste behandling kjente æ at æ hadde fått livet tilbake og var ekstremt lykkelig men sliter fortsatt med kjevesmerter og ømme lymfeknuter.. Æ lure på om æ vart behandlet på riktig måte? Dette var skikkelig dramatisk for meg og æ følte mæ veldig hjelpesløs med veldig lite forklaring fra min tannlege gjennom det hele. Pluss æ måtte ta enorme mengder med paracet og ibux hver 3 og 2 time gjennom hele døgnet i 1 uke..æ har også fått endel hvite munnsår etter alt dette. Er dette normalt? Mvh anonym ❤️

Kvinne 34
Svar

 Du beskriver et klassisk forløp ved rotbetennelse. Behandlingen blir rotfylling. Den første fyllingen du fikk, var sannsynligvis et forsøk på å unngår rotfylling, men det gikk altså ikke. Sluttbehandlingen er alltid rotfylling når nerven er betent, så det er korrekt behandling. Men det kan virke som det tok unødig lang tid å komme dit. Det kan selvsagt skyldes problemet med timebestilling. Når smertene først har satt inn, er dessverre smertestillende nødvendig før nerven et fjernet og det hele roer seg  mvh Lommetannlegen

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-