Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ømhet og smerte i forkant av øvre del av øret

Spørsmål

Hei. Jeg var litt usikker på om dette spørsmålet bør stilles til tannlegen her eller ortoped, men forsøker hos ortoped. Jeg har ømhet i et område i nærheten av øret over kinnbenet på høyre side. Dette området kjennes også noe varmt ut. Jeg har lagt bilde av meg selv hvor jeg har markert området med tusj. Jeg har hatt noe spontane smerter i dette eller nærliggende område også, dog med større utstråling og ikke såpass lokalisert som ømheten. Synes det virker som at det er en betennelse av noe slag der. Føler at det ikke er en muskel som er øm, men benet der eller andre strukturer, litt fordi det er så lokalisert, men også fordi jeg kan bruke musklene i kjeven og massere de uten at det er ømt i det hele tatt. Jeg har hatt dottfølelse i ørene som kommer og går i litt over en uke. Jeg har kanskje hatt litt øresmerter også, altså smerter som kjentes ut som at de kom fra innsiden av øret, men ikke så mye. Jeg har hatt et stort problem med hodepine i den siste måneden. Jeg har siden sen høst 2019 hatt smerter i kjeveområdet på høyre side etter en visdomtannoperasjon. Er det mulighet til at en betennelse i kjevene etter visdomstannoperasjon kan ha spredd seg oppover? Jeg er ikke bekymret, bare undersøker i tilfelle det kan gi svar. Hva tenker du de smerten i nærheten av høyre øre kan skyldes? Tenker du det er mulighet for at betennelse/infeksjon etter visdomstannoperasjon kan spre seg og gi smerter andre steder i ansiktet og/eller hodepine? Hodepinen min kan bli veldig kraftig, så tror ikke at TMD kan være årsak. Noen ganger så synes jeg at jeg kjenner samme type smerte som jeg har hatt i tinningen ved kinnbenområdet. Ettersom jeg først stiller spørsmål her så benytter jeg også anledningen til å spørre om det er mulighet til å gjøre noe med en degenerativ osteofytt i T4-T5 området. Kan man operere noe sånt? Jeg kjenner ikke til akkurat størrelsen, så kan ikke si så mye mer. Den ble bare funnet på CT. MR avdekket i utgangspunktet ikke noe sånt.

Kvinne 28
Svar

Hei: Først og fremst; jeg svarte på spørsmålet straks du hadde lagt det inn - og nå fikk jeg purring av systemet - og ser at svaret mitt er borte.

Og du kom nå også til tannlegen. Jeg prøver å svare like fyldig nå:

Det første jeg tenkte på var den store spyttkjertelen Parotis, og dens utgang. Der kan det bli betennelse, og dotter i ørene passer også.. Så leste jeg videre og forstår at du har trukket en visdomstann i overkjeven (?). I den forbindelse kan det ligge igjen en tannbit eller vev som kan forårsake betennelse, eller at det er brukket av en benbit som ligger igjen. Det siste pleier å komme ut av seg selv. Skulle det være visdomstann i underkjeveb du har trukket, så sprer ikke betennelse derfra og opp til øret slik du har avmerket. Så da er vi tilbake til Parotis.

Hodepine i en slik situasjon kan jeg ikke helt forklare, bortsett fra at du ubevisst kan forsøke å justere for smertene, slik at andre muskler enn vanlig kommer i sving.

Konklusjonen er at du trolig har en betennelse, og forhåpentlig finner tannlegen din noe på et ekstra røntgen i området. Ubehandlet kan betennelser spre seg.

Ryggvirvler kan jeg lite om...

Med vennlig hilsen Lommetannlegen