Når bør man behandle en tann med infeksjon?

Spørsmål

Hei, Bør jeg avvente tannbehandling ( rotspissamputasjon el trekking) eller ta den før utredning/ evt. Operasjon? For snart et år siden fikk jeg rotfylt en 6 årsjeksel hvor røtter var infisert (jeksel nede venstre side) og tannlegen var usikker på om han klarte den siste nerven fordi den var bøyd. I mai oppsøkte jeg tannlegen pga smerter og er henvist til rotamputasjon. Men siden mai da har jeg fått påvist stoffskifteverdier i grenseland til Høyt stoffskifte, ultralyd viste «tydelig økt dopplersignal i og rundt en lesjon venstre side og delvis synlig ductus i venstre glandula submandibularis som kan skyldes tidligere eller lavgradlig pågående betennelse». Har fått tidvis høy puls og litt tungpust. Trangt i hals. Ved en anledning sto en åre og dunket synlig oppover hele venstre side av hals og puls på 150. Skal ta skjelettscientigrafi for å se status. Takk for svar!

Kvinne 56

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

 Hei

Hvis du er henvist til spesialist for behandling, har du god anledning til å få et godt svar på spørsmålene dine. I prinsippet bør du behandle tannen med infeksjon før annen operasjon.Om resultatet blir rotspissamputasjon eller trekking vil være avhengig av hvordan spesialisten vurderer situasjonen til tannen. Noen ganger er det sprekker i tann/rot som ikke framkommer på røntgen. Jeg har ikke rot-røntgenbilde av jekselen din, men rent generelt er det et alternativ å be en rotfyllingsspesialist (Endodontist) vurdere om det er mulig å gjennomføre en god rotfylling.


mvh Lommetannlegen

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn