Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kul på kinnet, utsiden ved kjevevinkelen

Spørsmål

Hei Jeg er en mann på 39 år som føler meg helt frisk til daglig. Når jeg var ungdom, så fjernet jeg to visdomstenner i underkjeven med en poliklinisk operasjon. Siden 2009 (meget mulig før også, men jeg har sett bilde av meg selv ifra 2008/2009 hvor jeg hadde en slik kul på kinnet) så har jeg hatt den kulen som du ser av bildet. Den er av og til i den størrelsen der, av og til så man nesten ikke kan se den. Kan den ha noen sammenheng med visdomstennene? Jeg føler meg som sagt frisk til daglig, ikke noe nattesvette, ikke noe vekttap. Kulen er bevegelig opp ned, ikke til sidene og gjør ikke vondt. Personlig tror jeg det er en spyttkjertel. Jeg har også en streng bak de øverste tennene fra når jeg hadde tannregulering. Den har begynt å løse seg litt opp og en del av den har falt av. Kan limet i den forårsake noe forstørrelse av spyttkjertel / lymfe o.l ?

Mann 39
Svar

 

Hei!

Det er ikke lett å stille diagnose på avstand.

For det første kan jeg med rimelig grad av sikkerhet si at strengen ikke har noe med dette å gjøre.

Ut fra hvordan du beskriver  symptomene dine, tenker jeg også som deg at dette har noe å gjøre med spyttkjertler.  Nå virker riktignok hevelsen å være noe langt bak, men det kan være bildeteknisk.

Jeg ville uansett snakket med allmenntannlegen din og bedt hen sette deg i kontakt med en spesialist i oral kirurgi og oral medisin.

Veldig alvorlig kreft virker usannsynlig- til det har du hatt det for lenge.

Med hilsen

Lommetannlegen

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-