Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blodblemme i kinnet

Spørsmål

Hei. Jeg har fått en blodblemme/blod ansamling i kinnet (se bildet) har bare vært der en dag, hva kan det være, burde jeg kontakte tannlege snarest eller vente å se om det går over? Jeg har mistet en bit av en fylling bakerst i over kjeven, har også ubehag i kjeven og kinnet til tinningen (smerte, øm og prikkene følelse) og smerte i øret og bihuler som jeg hatt en god stund hvis det kan ha noe sammenheng?

Kvinne 24
Svar

 Hei!

Flott at du sender bilder Men jeg klarer ikke helt å se hvor det er i forhold til tannrekken.

Der for har jeg to alternativ, menuansett ser det ut som en liten, ufarlig blødning.

Siden jeg ikke helt ser akkurat hvor dette er, tenker jeg først at det er utførselsgangen for den store spyttkjertelen (parotis) Den ligger litt ut for seksårsjekselen i overkjeven, omtrent en tommelfingerbredde fra slimhinne"bunnen". Hvis man kommer litt kraftig nær utgangen, kan det fort bli slik.

Det andre som vi ofte ser, er en lokal blødning etter et stikk av bedøvelse. Ser du har midlertidige fyllinger på de tennene som kommer fram på bildet, så jeg tenkte du kanskje hadde fått bedøvelse.

Det bringer meg til andre del av spørsmålet, nemlig smertene i kjeve og tinning. Dette har nok ingen sammenheng med det du ser på bildet. Men du kan jo ha en infeksjon i en/flere tenner. Bank litt på tennene, og kjenn om det er vondt. En betent tann kan også virke "høyere"

I disse Coronatider ville jeg tatt en smertestillende og sett om det går over - det kan også være muskulært.

Generelt viktig i disse Coronatider:

Men fortsetter smertene eller blir verre er det sikrest å ringe akuttklinikkene som er opprettet av den offentlige tannhelse, Tannhelse-kompetansesentrene eller Universitetsklinikkene. Link her:  https://www.tannlegeforeningen.no/fag-og-politikk/pasientinformasjon/fakta-om-tannhelsetjenesten/oversikt-fylkeskommuner.html .  Av hensyn til Coronasmitte mellom pasienter, eller pasient-helsepersonell er disse klinikkene spesialrigget, og den tryggeste behandling tannhelsejenesten kan by på i disse tider. Disse klinikkene vil gjøre det nødvendige arbeide, og sende deg tilbake til tannlegen din. 

Dersom du finner det komfortabelt, er det riktigste å kontakte tannlegen din i forkant, slik at han/hun er oppdatert, og eventuelt kan gi annen informasjon slik at du kan slippe både bekymring og unødig behandling.mvh Lommetannlegen