Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blod i munnen om morgenen

Spørsmål

Hei Kaare. Har slitt med vedvarende bløding i munnen en periode. I en lenger periode (over et år) har jeg våknet opp med brunt/blodig spytt om morgenen. Dro til legen og fikk dette undersøkt hos øre, nese, hals-spesialist for noen måneder siden uten at de fant noe spesielt. Var også innom en tannpleier i samme periode uten at hun bemerket noe. Den siste måneden har det eskalert, og jeg våkner om morgenen med større mengder klart blod i munnen. Kan dra blodet frem fra de bakre gommene (der visdomstennene en gang vil komme) 5-10 ganger, og fortsatt spytte klart blod. Om jeg skylder munnen godt med vann går det bort midlertidig, men kjenner tydelig jernsmak/kan spytte blod utover dagen også. Blør også kraftig ved tannpuss. Kan føles som om jeg åpner sår ved tannpuss som blør gjennom natten. Tror også jeg har hatt vedvarende sår bak i de tidligere nevnte gommene som ikke lukker seg ordentlig. Vedlagte bilde er fra i dag morges, det var noe sånt som sjette og syvende gangen jeg spyttet ut blod den morgenen.

Mann 28

Mann 28
Svar

Hei!

Det første jeg tenker på er at det er betennelse rundt en av visdomstennene. Det “klare blodet” du beskriver – (blod er jo rødt hvis det ikke er veldig oppblandet) antar jeg skyldes at visdomstannen (tennene) ikke helt har plass til å komme fram, og derved lager en betennelse.

Det andre jeg kan tenke er at du har en tannkjøttsbetennelse i selve tannkjøttet mellom tennene. Dette skyldes ofte belegg og/eller tannstein.

Synes uansett du skal gå til tannlege denne gang, forklar problemet ditt og ta nødvendige røntgenbilder.

mvh Lommetannlegen

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-