Visdomstenner og magesmerter

Spørsmål

Jeg lurer på om visdomstenner kan forårsake plager som kvalme og løs mage? Er småkvalm hver dag. Har vært plaget med magen i flere måneder, samtidig som visdomstennene på høyre side holder på å komme frem. Da jeg fikk de på venstre side var jeg kollosalt plaget med vond hals/øre, det forsvant med en gang jeg trakk visdomstennene! Hadde også nylig ørebetennelse på den siden hvor visdomstennene nå kommer opp, det har jeg ikke hatt siden jeg var unge.
Siden legen min har tatt blodprøver for mageproblemene og ikke funnet noe galt, så tenkte jeg kanskje det kunne komme av de nye tennene? Har hørt at tennene kan forårsake mageplager!?
Isåtilfelle kan man slå seg til ro med at det ikke er noe alvorlig som feks. kreft når legen sier at blodprøvene er ok?
Er veldig takknemlig for svar!

Kvinne, 28 år

Svar

Hei!

Hos barn vet man at tannfrembrudd kan gi lett feber, slapphet og muligens lette magesmerter.

Imidlertid er dette ikke en kjent plage hos voksne. Jeg tror egentlig ikke tennene dine har noe med mageplagene å gjøre. At tannfrembrudd kan gi lokale smerter til bihuler/ansikt/kinn/ører er mer vanlig og forståelig.

Hvis legen din har undersøkt deg grundig kroppslig og med blodprøver skulle det ikke være noen grunn til å tvile på forsikringen hans om at det ikke dreier seg om kreft.