Utslett i munnen

Spørsmål

Hei!

Jeg lurer på om jeg har fått en form for infeksjon i munn. Lengst frem på tunga (og litt på sidene)så har jeg røde prikker og i kinnene så føles det som jeg har noe belegg (på begge sider). Generelt så er jeg også litt sår i munnhule og på tunga. Mulig dette kan skyldes at jeg bruker munnskyllevann som min fastlege anbefalte meg. Det har jeg nå brukt i over en måned, og før dette brukte jeg en væske som skal fjerne sopp i munnhulen. Uten at noe har skjedd. De røde prikkene på tunga oppdaget jeg i fjor vår slik at jeg har hatt de en stund. Beleggene på innsiden av kinnene har jeg hatt i flere måneder nå. Jeg kan legge til at jeg har gjennomgått en hard tid det siste året. Samlivsbrudd og problemer i yrkeslivet. Jeg ser gjerne at disse problemene jeg har beskrevet forsvinner. Men jeg vet ikke helt hvordan. Har du noen gode tips? Kan det være en form for allergi?

Relevante sykdommer/medisiner: Eksem og herpes 1

Mann, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg synes det er vanskelig å forstå at munnhuleplagene dine skal ha en direkte årsak i samlivsbruddet ditt og jobbproblemene.

Imidlertid må det dreie seg om en irritasjonstilstand i munnhulen, muligens på grunn av en kronisk infeksjon av ett eller annet slag, men årsaken kan også være at du har en unormal tørrhet i munnen, og dette kan igjen ha psykiske årsaker eller skyldes matvarer, medikamenter eller tannkrem som du bruker.

Det er mindre sannsynlig at dette er en allergitilstand.

Som du skjønner kan jeg ikke stille noen nøyaktig diagnose når jeg ikke har sett forandringene selv. Hvis ikke fastlegen din kan stille diagnosen bør du henvises til en hudlege som eventuelt kan ta en prøve av de unormale områdene.