Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ubehag jeksler på samme side som "knepping" i kjeveleddet

Spørsmål

Hei. Har en liten «plage» som har vært der over lang tid, flere år mener jeg. Det gjelder høyre side av kjeven. Det føles som om de bakerste jekslene, spesielt nede sitter litt i spenn/kløing, men kjenner det litt oppe også. Har liksom en litt annen følelse på den siden enn på venstre side. Biter jeg tennene sammen, bedrer det seg. Nede på begge sider trakk jeg for mange, år siden visdomstennene. Jeg føler også at jeg ofte er øm der hvor den skulle vært på høyre siden, da jeg ofte hvis jeg feks spiser baguett, potetgull eller annet som er litt skarp treffer her med maten når jeg tygger. Uten å ha tenkt på det, bruker jeg nok mest høyresiden til å tygge med, da jeg når jeg nå har tenkt på det har prøvd venstresiden og det var veldig uvant og føltes feil. Når jeg tygger på ting har jeg også en lei tendens til at det knepper på høyre siden av kjeven. Slik har det vært så lenge jeg kan huske. Jeg har kanskje hatt 3-4 hull i hele mitt liv, hatt regulering, pusser to ganger daglig og bruker fluor. Desverre har jeg litt tannlegeskrekk og går ikke så ofte jeg burde. Nå er det 3 år siden. Føler ikke noe spesielt ising osv mer enn det har vært siste 20-30 år, og de plagene jeg har nå er heller ikke nye, men hadde vært fint å høre om hva det kunne være. Kan også nevnes at da jeg var i 20 årene ofte syntes det var behagelig å tygge på harde ting. Feks plastringen rundt korken på brusflaska. Rev den av med tennene og tygde på den, sikkert på høyreside. Som sagt, føler «plagen» er mindre når jeg biter sammen. Hva tror du dette kan skyldes?

Mann 43

Mann 43
Svar

 

Hei!

Ikke lett dette- uten å se deg.

Det enkleste først: Kneppingen. Antar det er I kjeveleddet? Det er i så fall stort sett bare plagsomt for omgivelsene og skyldes en liten bruskplate som knekker over en beinutvekst.

Prøv ikke å framprovosere det for ofte, det kan føre til at muskulaturen rundt leddet blir slakkere.

Det finnes øvelser for kjeveledd, men da ville jeg ha snakket med tannlegen.

Det ville jeg gjort uansett, for det er ikke så lett å si hva tannsmertene skyldes. Det KAN være tannkjøttet som er betent. Vær flink til å bruke små flaskekoster i mellomrommene, se om det bedrer seg. Virker ikke som det er betennelse i selve nerven, men jeg må si at det er nok bare å ta mot til seg- bestill time hos tannlegen og få tatt et bilde og undersøkt deg!

MVH Lommetannlegen

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-