Tilbakevendende betennelse i visdomstann

Spørsmål

Problem: Visdomstann venstre side. Den ligger i kjevebuen -og begynner å komme ut. Ble sjekket av kjevekirurg på Colosseum Klinikken i Oslo for mange, mange år siden, men tannen lå vanskelig til. Den har vært problemfri i mange, mange år, men nå dukker den opp med jevne mellomrom. Det blir betennelse som jeg klarer å takle med økt inntak av C-vitaminer, myrratinktur, saltvannskylling mm. Prøver å unngå anti-biotika så langt mullig. Flytter til Kanariøyene etter påske, derfor spørsmål. Kan jeg få uttalelse om hva jeg bør gjøre ved å sende kopi av røntgenbilder og tannlegerapport herfra? Jeg trenger også å vite hvilken risiko det innebærer å få operert ut visdomstannen - og om det går an å få en eller annen form for narkose annet enn lokalbedøvelse. Hva anbefaler du? Siden jeg skal flytte hit så er det mest praktisk å få gjort det her, spesielt med tanke på etterkontroll og oppfølging. Hvordan vet jeg at eventuell tannlege her er kvalifisert til komplisert kjevekirurgi - har du tips til hva jeg skal spørre om?Alternativ:Hva vil det koste å få gjort dette i Norge? Dekkes noe av NAV? Har hatt problemer med periodontitt i årevis.men holder det under kontroll.. Jeg er kvinne på 77 år og pensjonist, fra Oslo. Tusen takk for hjelpen.

Kvinne 77

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei:

Min første reaksjon er at du bør få gjort dette asap i Norge: Ikke fordi vi er best på dette, men i din (vår) alder kan infeksjoner være en større utfordring. Og i utlandet kan du støte på "fremmede" bakterier: Det er en stor sak, og du kan google "Tannhelseturistene" og lese om infeksjonsfare. Spania er EU-land, slik at du får refundert også der en del av beløpet dersom inngrepet klassifiseres som kirurgisk inngrep. Men i Spania må du selv legge ut og søke i etterkant.

Det virker som om dette er en "residiverende periokoronitt", som også betyr at det ikke trenger være infeksjon: Så ikke styr med antibiotika på egen hånd.

Alle oralkirurger i Oslo vil ta godt vare på deg, men gå gjerne tilbake til Colosseumklinikken, der de har journal på deg. Og igjen- i "vår" alder er narkose siste utvei. Lokalbedøvelse er mer enn godt nok. 

Jeg har sjekket med Universitetet, Odontologiklinikken: Der er det lang ventetid. Men du kommer raskt inn de fleste andre steder.

Vurdering om du skal vente til du er på plass på Kanariøyene, blir spekulasjon. 

Personlig vil jeg altså få gjort det på hjemmebane.

Med vennlig hilsen Lommetannlegen

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn