Tannlegeskrekk

Spørsmål

Jeg har ikke vært hos tannlege på over 10 år pga. tannlegeskrekk. Jeg har forsøkt å gå til tannlege, men opplever å få kraftige angstanfall bare ved å ringe for å få time.
Jeg vet jeg har flere hull som må behandles, men jeg klarer ikke å gjøre noe med det...
I tillegg stopper økonomien meg fra å få behandling...
Hva kan jeg gjøre???

Mann, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg synes du skal snakke med fastlegen din om dette og be om å få beroligende medisin som du kan ta før tannlegebesøket. I tillegg kan du be tannlegen om å få komme til en samtale uten å gjøre noe i munnen slik at du kan bli trygg på ham/henne og bli kjent med omgivelsene og lukter/lyder/synsinntrykk.

Du må prioritere tennene dine og hvis det er et uløselig problem er det en mulighet for å få gjort tannundersøkelser i narkose, men det er som regel et litt større organisatorisk opplegg, og da må du involvere både tannlegen din og fastlegen din slik at de kan søke om slik behandling.

Det med økonomi er ikke så lett for oss i helsevesenet å løse, men du kan ha rett til å få noe tilbake fra trygdekontoret hvis du har svært store utgifter til helse. Snakk med trygdekontoret om dette.

Hvis tennene dine ødelegges må du jo forholde deg til tannlege, og det blir sannsynligvis dyrere å gjøre noe med svært ødelagte tenner enn hvis du bare har noen få hull.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-