Symptomer og smerter 2 år etter fjerning av visdomstann

Spørsmål

Hei.
En venn av meg fikk smerter i forbindelse med fjerning av visdomstann for ca 2 år siden. Etter dette har hun hatt unormal smerter som har forplantet seg i hals, nakke og rygg. Det er antatt at dette skyldes nerveskade. Smertene har tidvis vært mulig å ignorere, men er nå uutholdelige. Er dette vanlig? Finnes det noe behandling for dette, og i så fall hvordan skal vi gå frem?
Fastlegen er ikke veldig behjelpelig.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

​Hei:
Det er ikke unormalt å få noen plager i forbindelse med fjerning av visdomstann. Men at plagene strekker seg over år og nedover rygg er ikke vanlig. I dette tilfellet er det naturlig at din venn starter med å gå tilbake til kilden; dvs. der tannen ble fjernet. Der skal hun få hjelp og eventuell henvisning videre​ til spesialist i oral kirurgi / oral medisin​.
​Parallellt med dette har Fastlegen et ansvar med å ta imot, vurdere og henvise videre dersom fastlegen ikke har kunnskap som kan hjelpe pasienten. Dersom fastlegen blir oppfattet som "brems", kan dere henvende dere til Pasientombudet.
Det er desverre ikke annet jeg kan bidra med i denne sammenheng bortsett fra at deter fornuftig å skrive ned det dere har av dokumentasjon på behandlingsforløp, samt skrive ned egne opplevelser av symptomer ​dag for dag.
mvh Lommetannlegen

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn