Smerter etter tanntrekking

Spørsmål

Heisann! Samboeren min trakk ei visdomstann på mandag. Hun har fortsatt så vondt at spising, snakking og drikking er veldig vondt og vanskelig. Hun tar ca. 10 Ibux daglig for ikke å bli gal av smertene. Tannlegen skrev ikke ut noe smertestillende og sa det ville gå over etter et par dager. Hun bruker Corsodyl munnskyllevann, noe som gjør at hele munnen blir brun og slimete i lang mange timer etter buk.
Hva kan årsaken til disse umenneskelig smertene være? Kan det være Ibux og Corsodyl som gjør situasjonen værre? Finnes det noen gode råd for å lindre den slags smerte? Kan menstruasjon virke inn som en nagativ virkning?

Medisiner: Ibux, Corsodyl (munnskyllevann)

Kvinne, 24 år

Svar

Hei!

Normalt skal smertene gi seg etter noen dager, selv om det kan være ømt en lengre periode. Hvis hun har så intense smerter som du beskriver kan en jo lure på om det har kommet komplikasjoner feks infeksjon.

Det er ikke noe galt i å bruke litt sterkere smertestillende et par dager mens dette pågår, men jeg synes at tannlegen eller legen hennes skal kikke i munnen og vurdere om alt går etter planen.

Menstruasjon vil neppe gi sterkere smerter i seg selv, men hvis hun på toppen av tannsmertene kanskje er i dårlig form pga menstruasjonen (noen blir jo det), så gjør det neppe saken noe bedre.

Lykke til!