Risikofaktorer ved implantat og antidepressiva

Spørsmål

Hei.
Jeg holder på med å få satt inn implantat. Har trukket en tann, og går nå og venter på at beinet skal gro før skruen skal inn. Dette skal skje i løpet av våren. Pga annen sykdom må jeg gå på antidepressiver, escitalopram. Har hørt fra andre at dårligere tenner og tannkjøtt kan være en bivirkning. Kan dette påvirke implantat-behandlingen? Er dette en kjent bivirkning? Jeg vil helst ikke komplisere noe med tannarbeidet, det har vært nok arbeid fra før. Når skruen settes inn vil jeg jo at alt skal gro osv.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei:
Slik jeg leser av felleskatalogen, kan munntørrhet være en bivirkning. Det er vanlig ved antidepressiva. Det fører oftest til karies (hull) - og blir det dypt, kan tenner måtte rotfylles, Derved øker muligheter for brudd og vedvarende infeksjon. Det er ofte røyking og problemer med tannkjøttet (periodontitt) som er risikofaktor ved implantat. Men med god hygiene og ingen røyking, er prognosen god.
mvh Lommetannlegen

Har du spørsmål om TANNLEGEN?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Kaare Mathiesen TANNLEGEN
Pris fra 199,-