Når reguleringsstrengen løsner

Spørsmål

Hei.
Har et spørsmål angående regulering.

Hadde regulering i litt over to år som ungdom, tok dem av da jeg var 17 år og har hatt en streng bak de fremste tennene både oppe og nede i munnen siden da. Har ellers brukt gom tre netter i uka per instruksjon fra kjeveortopeden min.

For fire dager siden skulle jeg spise en baguette da jeg hørte noe knekke. Sjekket i speilet etterpå og så at festet til strengen som var bak fortennene mine var løsnet, slik at strengen fortsatt sitter fast i munnen, men kun bak tennene på hver side av fortennene mine.

Lurte på hva jeg bør gjøre med dette? Forutenom at det setter seg fast mat mellom strengen nå har jeg allerede inntrykk av at fortennene mine har går et lite stykke fra hverandre siden strengen løsnet i det området. Bor for øyeblikket i Frankrike, det er dermed litt vanskelig se den faste kjeveortopeden min.

Setter pris på all hjelp og råd jeg kan få.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Dette kan jeg nok ikke ta på mail. Det beste du kan gjøre er å kontakte kjeveortopeden din, prøv på mail. Han har iallefall journal på deg og kan si noe om hva som kan skje.
Generelt sett vet jeg at mange reguleringstannleger vil ha strengen i mange år. Samt at forskyvninger skjer mest den første tiden etter at strengen er tatt av. I privat praksis turde jeg aldri ta av strenger uten at reguleringstannlegen var kontaktet
mvh Lommetannlegen